BOLTBEMUTATÓ – PATI-KER KFT.


Pásztor Krisztina ereiben egyértelműen kereskedői vér csörgedezik, és ezt már akkor is érezte, amikor 2000-ben megnyitotta Szadán festékboltját. A boltnyitásról a legtöbben lebeszélték volna, mondván nem fog működni egy ilyen vállalkozás a Gödöllői-dombság akkor még kevesebb mint 5000 főt számláló településén, főleg nem festékekhez kötődő múlt nélkül.

Krisztina már az ősöktől is azt látta, hogy nincs lehetetlen vállalkozás, egy ügyes, tettre kész kereskedő mindenhol boldogul, főleg ha nagyszerű termékek forognak a keze alatt. Az elmúlt 19 év igazolta ezt a gondolkodásmódot, a Pati-Ker Kft. azóta töretlenül fejlődik.

A Pannon Festék Hálózathoz tartozó üzletet a Házszépítők boltjaként is aposztrofálják, és ez nem véletlen, hiszen itt valóban minden megtalálható, ami egy ház megszépítéséhez szükséges. Szerszám, alapanyag, szaktanács, jóízlés mind-mind rendelkezésre áll a Szada belső főútja mellett elhelyezkedő üzlethelyiségben.

Mindvégig egyedül vezette Krisztina a vállalkozását, így különösen szép a felfelé ívelő teljesítmény.


PFH: Mit gondolsz, mi a legnagyobb titok abban, hogy a Pati-Ker Kft. így virágzik immáron húsz éve?

PK: A kollégákat kiemelten fontos tényezőnek látom ebben, ők nagyszerű segítséget nyújtanak, támogatnak, tehermentesítenek engem. Ezen kívül lényeges összetevő lehet a hozzáállásunk, próbálunk mindenkit jókedvűen, rugalmasan, megfelelő figyelemmel kiszolgálni.


PFH: A recepthez hozzáadhatjuk a rendezettséget és a tisztaságot is? Mi úgy látjuk, a boltban megmutatkozik, hogy gondos női kezek rendezgetik.

PK: Örülök neki, ha külső szemlélőnek ez a benyomása. Én folyamatosan még pakolgatnék, átrendezném a teret; ez évente két-három alkalommal meg is történik. És szerencsére a kollégák is rendszeretők, ők is magukénak érzik a boltot.

PFH: Nemrégiben egy, a szokásosnál nagyobb átalakítás is történt nálatok. Hogy fogadták ügyfeleitek az új dekorációt, pultot, polcokat?

PK: Egyértelműen magas a tetszési index! A középpontban elhelyezett pult, a szép fények, az új színvilág olyan szembeötlő változást hoztak, hogy több vevőnk aggódott, nehogy az áraink is ilyen felső-szintű tartományba kerüljenek.

PFH: Hozzátok a szakemberek vagy a lakossági ügyfelek járnak nagyobb számban?

PK: Szakiból, kivitelezőből többen megfordulnak nálunk.

PFH: Ők vajon miért ragaszkodnak boltotokhoz?

PK: Amint láthatjátok, nálunk a szendvicstől a munkaruházatig sok mindent megtalálnak. Jók az áraink, kedvelik a Poli-Farbe termékeket, nem véletlen, hogy a Poli-Farbe diszperziós belső fal- és mennyezetfesték 14 literes kiszerelése az egyik legkeresettebb portéka nálunk. És biztosan jól esik nekik néhány kedves szó, egy kávé, vagy éppen egy lángos, mert olykor azt is készítünk.


PFH: Miben látsz még fejlődési lehetőséget húsz évnyi növekedést követően?

PK: A folyamatos megújulás, a változás minden esetben fontos. A nagyjából 110m 2 -es eladóteret kiegészítettük egy 240m 2 -es különálló csarnokkal, ez utóbbi épület még kínál további lehetőségeket. Ami viszont még nagyobb változás, hogy az üzlet névadója, a lányom, Patrícia már fél éve tevékenyen részt vesz az üzletvitelben, a jövőben egyre többet szeretnék átadni neki a vezetői feladatokból is; az ő lendülete, ötletei, meglátásai sok újdonságot hozhatnak. Elmondható továbbá, hogy az egyre könnyebben használható termékek, valamint a festő szakemberek hiánya generál egy jól érzékelhető változást, egyre több a hobbifestő, és mi a jövőben egyre inkább rájuk is szeretnénk koncentrálni. A Platinum termékek, a Boróka család, a Cell-Kolor festékek mind nagyon könnyen használhatók. Egy kis segédlettel bárkiből nagy alkotó lehet, és ezt élvezik is ügyfeleink, egyre nagyobb munkákat maguk vállalnak fel, mi pedig ebben szeretnénk támogató partner lenni.

PFH: Készültök a huszadik évforduló megünneplésére?

PK: Ó igen! Szeretnénk méltó módon megünnepelni a kerek évfordulót, illetve összefogásban a Poli-Farbéval feltehetően jubileumi akciót is indítunk majd, értékes nyereményekkel. Visszatérő, üzletünkhöz ragaszkodó ügyfeleinkkel és a szuper kedves kollégákkal is nagyon szívesen ünnepelek együtt, így már én magam is várom az eseményt.

A Pati-ker Kft elérhetősége és nyitvatartása:
2111 Szada, Dózsa Gy. út 127.
06 28 503 525
H-P: 6:00-16:30
Sz: 7:00-12:00

https://www.facebook.com/hazszepitok/

2019-12-20T14:39:04+00:00