Boltbemutató – Lux Belvárosi Festékház, Zalaegerszeg

Épp csak belépünk a Zalaegerszeg egyik forgalmas utcájában található üzletbe, máris kapkodjuk a fejünket, akkora a sürgés-forgás, de Lukácsné Csejtei Edit, a Lux Belvárosi Festékház tulajdonosa boldogan vezet körbe minket.

Érkezésünkkor lelkesen kezd bele személyes történetébe Lukácsné Csejtei Edit: „1996-ban, egy évvel azután, hogy egy kereskedőcégnél kezdtem dolgozni, elhatároztam, hogy nyitok egy saját üzletet.

Valahogy azt éreztem korábban, hogy többre vagyok hivatott, a saját vállalkozás lesz az én utam. Szinte napra pontosan emlékszem, amikor elindult az akkor még 60 négyzetméteres bolt.” Kezdetben tapétakereskedelemmel foglalkozott, majd a festékek kerültek a középpontba, idővel ez utóbbi lett a folyamatosan növekedő üzlet fő profilja. A szorgalmas, kitartó munkával teli éveknek meg is lett a gyümölcse, a vállalkozás 2000-ben költözött át a több mint 200 négyzetméteres impozáns üzlethelyiségbe. Lukácsné Csejtei Edit 22 éve dolgozik a szakmában töretlen lelkesedéssel, ahogy meséli, minden egyes napját az üzletben tölti, máshogy vagy kevesebb energiabefektetéssel el sem tudná képzelni a Lux Belvárosi Festékház vezetői tevékenységét. „Elengedhetetlen elejétől a végéig követni a napi teendőket, munkafolyamatokat, személyesen is ismerni kell a vásárlókat és az újonnan érkező vendégek felmerülő igényeit és kéréseit is.” Aki betér ide, az hangosan köszönti Editet – kétségtelen, hogy ő az üzlet szíve-lelke, két állandó alkalmazottjával szinte egy pillanatra sem állnak meg. Le sem tagadhatná, hogy ez a hivatása, a törzsvásárlókról fejből tudja, milyen termékből, milyen kiszerelést és mennyiséget szeretnének, a tanácstalanabbakat pedig az aktuális trendek ismeretével professzionális tanácsokkal látja el. Mindenkire jut idő, az odafigyelésből és a szakszerű segítségnyújtásból nem engednek, ahogyan a minőségből sem.

A Pannon Festék Hálózathoz rendkívül szoros kapcsolat fűzi, hiszen már a kezdetektől oszlopos tagja. A gördülékeny és hatékony partneri együttműködés révén az üzlet külső és belső terei időről időre megszépülnek: a közelmúltban a bejárat is megújult, új pult mögé került a kassza, az újonnan érkezett polcokon pedig már a felfrissült Platinum család termékei sorakoznak. Az első termék az Inntaler volt a Poli-Farbe kínálatából, amelyet kifejezetten egy vásárló kérésére rendeltek az üzletbe – innen datálják a Pannon Festék Hálózattal való kooperációt.

A festéküzletben a Poli-Farbe széles termékpalettájáról válogathatnak a vevők. A Platinum matt latex beltéri falfesték az új favorit, ezt követik a Cellkolor zománcfestékek, de a nyaralók, kerítések felújítására tökéletesen alkalmas Borókát is sokan keresik. A vendégkörre jellemző, hogy célirányosan, listával érkeznek, hiszen a festéshez szükséges összes szerszámot és eszközt is megtalálják itt. Edit szerint a Poli-Farbe termékei azért is sikeresek, mert a cég a lakosság számára is könnyen használható festékeket gyárt. Céljuk, hogy az újdonságokat minél előbb elérhetővé tegyék, illetve mindig megfelelő mennyiségű készlet álljon rendelkezésre. A közeljövőben szeretnék, ha a bolt újrafestése kerülne napirendre. Talán az ősz nyugalmasabb időszakában erre sor kerül majd, bár az üzlet forgalmát elnézve erre lehet, hogy még egy kicsit várniuk kell.

LUX BELVÁROSI FESTÉKHÁZ, ZALAEGERSZEG

8900 Zalaegerszeg, Petőfi Sándor u. 34.

lux96@freemail.hu

+ 36 (92) 342 760

hétfő–péntek: 7:00–17:00

szombat: 7:00–12:00, vasárnap: zárva

2019-07-31T09:48:40+00:00