Boltbemutató – Paletta Festékbolt, Balatonboglár

Közvetlenül a felújítást követően látogattunk el a balatonboglári Paletta festéküzletbe, ahol a Sikter testvérpár irigylésre méltó energiával és profizmussal vezetett be minket családi vállalkozásuk rejtelmeibe.

Mindössze négy éve nyitották meg Balatonboglár központjában festéküzletüket a Sikter fivérek. Sikter Csaba és Sikter Gergely ügyvezetők között nagy az összhang, a Paletta Festékbolt teljes koncepcióját együtt találták ki, közösen építették fel és formálják a mai napig. A festékek iránti érdeklődést és alapismereteket festő édesapjuktól hozzák, a családnak a vállalkozás elindításában is sokat köszönhetnek. Szakmájukat tekintve mindketten más területről érkeztek ebbe a világba, Csaba közgazdász, míg Gergő kereskedelmi végzettséget szerzett – ennek ellenére vagy épp ezért remekül kiegészítik egymást, mint mondják, „mindenki hozzáteszi a saját tudását az üzlet működéséhez szükséges munkafolyamatokhoz.”

A közel 110 négyzetméteres bolthoz egy 90 négyzetméteres raktárhelyiség is tartozik, édesapjuk festővállalkozását is átvették, így az értékesítés mellett kivitelezéssel is foglalkoznak – teljes körű szolgáltatást nyújtva ezzel a vevőknek. A Sikter testvérek szakmai kompetenciáját és elhivatottságát az is jól mutatja, hogy az induláskor egy kezdő vállalkozásokat támogató uniós pályázatot is elnyertek. Jelenleg hat főt foglalkoztatnak. A személyes jelenlétet kiemelten fontosnak tartják, ezért az egyikük mindig bent van a boltban, a vevőik visszajelzéseit és a tárgyalások, egyeztetések menetét így tudják a leghatékonyabban nyomon követni.

Hosszú keresgélés után találtak rá az üzlethelyiségnek otthont adó frekventált, belvárosi saroképületre. A család ismeretségi körének köszönhetően rögvest a köztudatba kerültek, és viszonylag hamar elismerte a piac is a jelenlétüket, 2017-ben pedig érezhető fellendülés következett be, amikor csatlakoztak a Pannon Festék Hálózathoz. Olyan gyártói hátteret kerestek, amelynek termékei addig nem voltak elérhetők Balatonboglár vonzáskörzetében. Szándékosan nem az árversenybe szerettek volna beszállni, hanem addig ismeretlen választékot nyújtani a környékbelieknek, de legalább ilyen fontos szempont volt az is, hogy a termékek minőségével és a cég értékeivel azonosulni tudjanak.

Folyamatosan bővítik a termékpalettát, sokrétű árukínálattal rendelkeznek, így a festéstől a kivitelezésig mindenre található náluk megoldást. A marketing erejében érzik leginkább, mennyit számít a hálózat tagjának lenni: a jó együttműködésnek és a kölcsönös bizalomnak hála folyamatosan szépül az üzlet. Legutóbb új polcok érkeztek, amelyeken a Boróka termékek foglalnak helyet, de kívülről is esztétikus megjelenést kapott a bolt a molinók, matricák révén, továbbá ők maguk is folyamatosan kreatív ötletekkel állnak elő. A Platinum termékcsalád színeivel dekorálták a falakat, az ihletet, ahogy Gergő meséli, édesapjuk adta: „mindig azt mondta, egy adott szín igazából három: a színkártyán, a festékesvödörben és a falon lévő szín” (nevetnek). Ezzel a vizuális megjelenítéssel is a vásárlók választását szeretnék megkönnyíteni. Sikerük egyik alappillérét abban látják, hogy kizárólag azokat a termékeket ajánlják, amelyeket maguk is ismernek és teszteltek, így hitelesen adnak szakmai tanácsot.

„A Poli-Farbe ilyen gazdag szelekcióját a közelben csak nálunk lehet megtalálni. A lakossági és a szakmai vendégkör is a kiváló minőséget keresi, amihez elfogadható ár is társul, ez pedig jó irány a sikerhez.” Alapvetően jellemző a vásárlói igényekre, hogy a jól bevált termékeket keresik – a személyes kedvenc és a húzóerő az Inntaler –, de ha ajánlanak egy-egy újdonságot, a tapasztalat szerint nyitottak rá a vevők, főként ha a reklámokban is találkoznak velük.

A jövőre nézve folyamatosan új terveket szőnek és arra koncentrálnak, hogy megtartsák az eddigi dinamikus fejlődést. A vásárlói visszajelzések mentén pedig továbbra is a lehető legtöbbet szeretnék kínálni a hozzájuk betérőknek.

PALETTA FESTÉKBOLT

8630 Balatonboglár, Erzsébet utca 1/A

palettabb@gmail.com

+36 (20) 275 0888

hétfő–péntek: 7:30–16:30

szombat: 8:00–12:00, vasárnap: zárva

2019-07-31T09:51:52+00:00